17.05.2015

En kjole inspirert av 17. mai


Det er lenge siden jeg har brukt Toni mønsteret fra Milchmonster, sikkert rundt et år siden. Jeg husker at jeg likte veldig godt passformen på babydoll varianten som har små legg under brystet som gjør at kjolen ikke er for tettsittende rundt magen.




Jeg har lenge sett på dette nydelige stoffet med store rosa, blå og gule blomster hos By Christina, men det måtte et svakt øyeblikk noen uker senere til før jeg faktisk kjøpte stoffet. Det var rask levering og stoffet lå i postkassen 16. mai på formiddagen. Nok tid til å vaske og tørketromle stoffet på dagen og sy på kvelden!

Kjolen har raglansermer og kan syes ganske kjapt også. Det er små legg på framsiden på babydoll versjonen og egentlig skal sidene gå lenger ned enn midten nederst men jeg hadde lyst å lage en litt vanligere variant så jeg blandet variantene slik at kanten nederst er rett.




Jeg sydde først med gul tråd på covermaskinen men synes det ble litt for mye av det gode, derfor måtte jeg rekke opp igjen og bruke knallrosa tråd, som jeg synes passet mye bedre!




Andre endringer jeg har gjort er å forlenge kjolen en hel del fordi jeg synes at Milchmonster sine mønstre pleier å være ganske korte. Jeg har også forlenget overdelene ca 2 cm for at den skal sitte godt under brystene og ikke skli opp.


Ønsker med dette alle en strålende nasjonalfeiring!!

07.05.2015

Bronte topp på den nye babylock maskinen



Ingen tvil på at jeg elsker Bronte mønsteret (se for eksempel innlegget her) men jeg fikk aldri helt til coversøm over skuldersømmen pga at det ble for mange lag med konvoluttåpningen. Nå som jeg har fått meg ny covermaskin måtte jeg prøve en gang til og se om det ble bedre.




Stoffet jeg har brukt er fra Lillestoff og så vidt jeg kunne finne var det bare til salgs i Norge her. Når jeg ser på prikkene så minner det meg litt om The Matrix faktisk...

Mønsteret heg har brukt heter Bronte Top fra Jennifer Lauren og kan kjøpes på Etsy her. Jeg synes det er finest om man tar ribben på fram- og bakstykke i en annen farge enn hovestoffet for da vises konvoluttåpningen bedre.



Jeg har sydd coversøm på alle mulige plasser unntatt sidesømmene og jeg synes det ble en kul detalj!





Jeg elsker fortsatt min Babylock og synes det er veldig lett å sikte når man bruker clearview foten, da har jeg overlocksømmen akkurat mellom strekene for venstre og høyre nål.



04.05.2015

Lady Rose i glitter french terry med påfugl



Husker dere min siste Lady Rose med vinyltrykk av en ugle (se her)? Når jeg kjøpte dette trykket kjøpte jeg også denne påfuglen og siden jeg liker Lady Rose mønsteret så godt ble det en til med vinyltrykk.



Det jeg liker så godt med mønsteret er at den er veldig "casual", den er litt tettsittende over brystene men løsere rundt magen og halsen er litt lenger ut på skuldrene enn andre gensere. Man kan sy den med hette (slik jeg har gjort her) eller man kan sy på vanlig halsribb slik som jeg har gjort på denne. Og i tillegg går det veldig fort når man dropper hetten!




Genseren er forlenget ca 10 cm og lagt opp med dobbelnål på coveren med brett på 3 cm. Ermene er forkortet til å være 3/4 og lagt til ribb. Halsribben til min genser i str 38 er klippet 60 cm lang og 4,5 cm høy. Halsribben er sydd ned med dobbelnål på covermaskinen fordi jeg synes det er finest når den ligger helt flat.



Stoffet jeg har sydd av er glitter French Terry produsert av Lillestoff som snille Judith Kjekk og Søt bestilte inn spesielt til meg! Stoffet er ikke økologisk men er veldig myk og jeg elsker den grovere baksiden med de store løkkene. Jeg brukte innsiden av stoffet til å sy ribb nederst på ermene og dette synes jeg ga genseren et kult og litt mer sporty utseende.



Påfuglen er i svart vinyl med sølv og blå glitter detaljer, noe jeg synes passer veldig godt til dette glitterstoffet. Jeg liker så godt å bruke vinyl på ensfargede stoffer, for det er virkelig prikken over i'en men samtidig så blir plagget fortsatt ganske nøytralt.

Samtidig med denne sydde jeg en til genser av samme mønster, men denne på bestilling til en god venninne. Hun bruker samme størrelse som meg så her var det veldig lett fordi jeg ikke trengte å gjøre noen endringer! Den eneste utfordringen på denne var å få stripene til å matche på sidene og under ermene, men jeg synes jeg fikk det til greit! Halsribben klippet jeg andre veien slik at stripene vises der også. Håper mottakeren blir fornøyd!